• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Nomadland blev årets bästa film. Foto: AP/TT

26 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Nomadland utsedd till bästa film

Det blev ingen Oscar till de svenska låtskrivare som stod bakom låten Húsavík – framförd av Molly Sandén i filmen Eurovision song contest: The story of fire saga. Däremot fick danska Thomas Vinterberg pris för bästa internationella långfilm.

Priset för bästa film gick till den förhandstippade Nomadland av Chloé Zhao.

Fler vaccindoser i Skåne med hjälp av specialsprutor

Region Skåne hoppas från och med nästa vecka kunna få ut en extra dos ur vaccinflaskorna från Pfizer/Biontech med hjälp av specialsprutor, rapporterar Ekot.

Per Bolund efter kritiken: ”Vindkraft ska inte byggas överallt”

Vindkraften byggs ut i rekordfart – men åsikterna går isär om den gröna elen, som enligt kritiker förstör naturen. Den rödgröna regeringen vill samtidigt ta bort det ”kommunala vetot” och göra så att kommuner inte ska kunna ändra sig om vindkraftsutbyggnader.

– Det blir tydligare för alla, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) i SVT:s Agenda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.