Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Ulrika Rosén som leder utredningen om de två barnen som hittades döda i Lina hage och där barnens pappa nu häktats misstänkts för mord. Foto: SVT

Pappan häktas efter dubbelmordet i Södertälje – två barn hittades döda

Uppdaterad
Publicerad

Pappan till de två barnen som hittades döda i Södertälje på tisdagskvällen har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren misstänker att han påverkades av svår psykisk ohälsa vid tillfället för brottet.

– Det är en djupt tragisk händelse som drabbar både anhöriga och samhället i stort, säger åklagaren Ulrika Rosén till SVT.

Mannen, som är i 40-årsåldern, var vid gripandet i tisdags fysiskt skadad och fördes till Karolinska universitetssjukhuset. Dagen efter anhålls han och befinner sig då på en rättspsykiatrisk avdelning.

Enligt åklagaren Ulrika Rosén ska hans psykiska tillstånd undersökas av en läkare, en så kallad paragraf 7-utredning som begärts av domstolen.

Två barn döda i Södertälje

– Det finns en misstanke om att personen kan ha en psykisk ohälsa som kan ha påverkat personen i det här fallet, säger hon.

Kvinnan inte misstänkt – pappan häktad

Det var vid klockan 20 på tisdagskvällen som två barn, en flicka och en pojke under tio år, hittades döda i en bostad i stadsdelen Lina hage i Södertälje.

En man och en kvinna greps i samband med polisens insats i bostaden. Båda är vårdnadshavare till barnen. Under torsdagen släpptes kvinnan som inte längre är misstänkt för brott.

Pappan är på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet, vilket är den starkare misstankegraden. Han häktades av Södertälje tingsrätt under fredagen.

– Vi medgav häktningsyrkandet och vi medgav att det föreligger sannolika skäl för angivet brott, säger försvarsadvokat Mikael Westerlund.

Hur mår din klient nu?

– Det vill jag inte gå in på.

Södertälje i sorg: ”Vi är i chock”

I veckan har barnens skola upprättat ett krisstöd för att ta emot personer i chock och under torsdagen hölls en minnestund vid All helgons kyrka i Södertälje.

– Vi är i chock allihopa, säger rektorn Katarina Montenius.

Händelsen i tisdags är det andra fallet på kort tid i Södertälje där barn bragts om livet och där vårdnadshavare är misstänkta. I januari hittades en pojke död i stadsdelen Rosenlund. Även där är pappan misstänkt för mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT har pratat med grannarna George och Chamoun: ”Det är hemskt” Foto: Maja Flygt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet