Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har tagit väldigt många väldigt hårt” – hör SVT:s reporter på plats i Lina hage i Södertälje. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt mord i Lina hage i Södertälje – två barn döda

Uppdaterad
Publicerad

Två barn har dött efter ett misstänkt grovt brott i Lina hage i Södertälje på tisdagskvällen. Två vuxna familjemedlemmar, båda vårdnadshavare, anhölls misstänkta för mord. Under torsdagen släpptes kvinnan.

Larmet från Södertälje kom först vid klockan 20 på tisdagskvällen. På plats hittades två barn under tio år ”livlösa” i en bostad. Morgonen efter meddelade polisen att båda, en flicka och en pojke, var döda.

En man och en kvinna har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord. Enligt polisen är de två misstänkta personerna barnens vårdnadshavare.

Två barn döda i Södertälje

En av personerna, mannen, var vid gripandet allvarligt skadad. Region Stockholm uppger att han förts Karolinska universitetssjukhuset men vill inte kommentera skadeläget ytterligare.

Söker inte fler gärningsmän

Brottsplatsen har under onsdagen förblivit avspärrad av polis för tekniska undersökningar. Att söka efter fler misstänkta i ärendet är inte aktuellt, meddelar man.

– Den tekniska undersökningen fortsätter här under dagen, och sen ska arbetet som gjorts sammanfattats och så jobbar man vidare med att försöka ta reda på hur det här har gått till, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Flera personer larmade polisen

Sedan i går kväll arbetar polisen också med dörrknackning i området. Flera personer uppges ha slagit larm i samband med händelsen, och flera förhör har redan genomförts.

– Det ingår i förundersökningen men exakt vad som framkommit i de förhören kan jag inte gå in på, säger Fahlström.

Misstänka på sannolika skäl

Åklagaren Ulrika Rosén som leder förundersökningen vill för tillfället inte säga mer än att ett intensivt utredningsarbete pågår och att de två personerna är anhållna på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högsta misstankegraden.

– Förhör kommer att hållas och en brottsplatsundersökning ska genomföras, säger hon i ett pressmeddelande.

Senast på lördag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut om de anhållna personerna ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet