Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två barn misstänks ha dödats av sin pappa i Södertälje. Se videon för en 60 sekunder sammanfattning av fallet. Foto: Christine Olsson / TT

Pappa misstänks ha dödat sina två barn – lider inte av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Det var i slutet av april som två barn under tio år hittades livlösa i sitt hem i Lina hage i Södertälje. Pappan som misstänks för, och som erkänt, att han dödat sina barn – lider inte av allvarlig psykisk störning.

Pappan, som är i 40-årsåldern, var vid gripandet fysiskt skadad och fördes till sjukhus. Även mamman greps på platsen och var misstänkt för morden men släpptes dagen efter. Misstankarna mot henne avskrevs.

Mannen, som tidigare är ostraffad, häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet. Nu skriver Dagens Juridik att den rättspsykiatriska utredningen av honom slutförts och den visar att mannen inte har begått de aktuella gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning samt att han vid tiden för undersökningen inte lider av en allvarlig psykisk störning.

Detta gör att det saknas medicinska förutsättningar att överlämna mannen till rättspsykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet