Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två barn misstänks ha dödats av sin pappa i Södertälje. Se videon för en sammanfattning av fallet. Foto: Christine Olsson / TT

Pappa i Södertälje erkänner mord på sina två barn

Uppdaterad
Publicerad

Pappan som misstänks ha mördat sina två barn för drygt en månad sedan i Lina hage, har erkänt mordet, uppger Dagens juridik.

En mindre sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning, har gjorts och den visar att mannen kan lida av allvarlig psykisk störning.

Mannen, som är i 40-årsåldern, var vid gripandet fysiskt skadad och fördes till sjukhus. Även mamman greps på platsen och var misstänkt för morden men släpptes dagen efter. Misstankarna mot henne avskrevs.

SVT har tagit del av paragraf 7-utredningen som gjorts på uppdrag av Södertälje tingsrätt. Den visar att mannen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning, såväl vid brottstillfället som vid undersökningen.

Två barn döda i Södertälje

Mannen, som tidigare är ostraffad, ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT pratade med grannar till familjen dagen efter morden på barnen: ”Det är hemskt” Foto: Maja Flygt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet