Två barn, båda under tio år, hittades döda i en bostad i Södertälje. En av vårdnadshavarna, en man, sitter anhållen misstänkt för mord. Foto: SVT

Kvinnan i Södertälje släppt efter misstänkta dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan har släppts efter det misstänkta mordet på två barn i Södertälje. Hon är, enligt åklagaren, inte längre misstänkt för något brott.

Den kvinna som suttit anhållen misstänkt för mord på barnen i Lina hage har nu släppts. Hon är inte längre misstänkt för något brott.

– En av de anhållna är släppt för att personen inte längre är misstänkt för brott. Den andra personen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar, säger åklagare Ulrika Rosén i ett pressmeddelande.

Två barn döda i Södertälje

Mannen fortsatt misstänkt

Enligt polis är mannen och kvinnan vårdnadshavare till de två barn som hittades döda i en bostad i Södertälje på tisdagskvällen.

Det var vid klockan 20 på tisdagskvällen som två barn, en flicka och en pojke under tio år, hittades döda i en bostad i stadsdelen Lina hage i Södertälje.

Senast på lördag måste åklagaren fatta beslut om huruvida mannen ska begäras häktad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
George och Chamoun: ”Det är hemskt” Foto: Maja Flygt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet