Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Montenius, rektor på den skola som de dödade barnen gick, berättar om hur tiden varit efter det tuffa beskedet. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Efter misstänkta dubbelmordet: Barnens skola håller minnesstund

Publicerad

Till följd av det misstänkta dubbelmordet, som igår skakade Södertälje, hålls ikväll en minnesstund för de två döda barnen.

– Vi är i chock allihopa, säger Katarina Montenius, rektor på de döda barnens skola.

Det var i tisdags kväll vid 20-tiden som polisen fick larm om den händelse som skulle försätta staden i chocktillstånd. Två barn hittades döda och två vuxna vårdnadshavare greps på plats misstänkta för mord, varpå en av släpptes kvällen därpå.

Skolan som barnen gick på höll idag en minnesstund vid Alla Helgons kyrka i Södertälje.

Två barn döda i Södertälje

– Det är viktigt i kriser som dessa att man håller det så vanligt som möjligt, för det skapar trygghet. Så vi har försökt att hålla i våra vanliga rutiner men självklart med flexibilitet, säger Katarina Montenius som är rektor på skolan där de döda barnen gick.

Kommunens familjestöd

På Södertälje kommun finns enheten Familjestöd för den som vill eller behöver prata och få hjälp och stöd. De har även en råd- och stödtelefon i samma syfte som kan nås på vardagar under dagtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet