Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Victora Larsson, chef på socialtjänstens avdelning för förebyggande åtgärder, efter det misstänkta dubbelmordet på två barn i Södertälje. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Södertäljes mörka facit: Tre barn dödade på fyra månader

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av fyra månader dödas tre barn i Södertälje. Det är vårdnadshavare som misstänkts för att ha bragt dem om livet. SVT har träffat chefen för det förebyggande arbetet på socialtjänsten.

Den åttonde januari hittades en pojke död i stadsdelen Rosenlund i Södertälje varpå pappan snart häktas på sannolika skäl för mord.

Nu har det hänt igen. Två barn hittades döda i en bostad i Lina hage och en vårdnadshavare är misstänkt för mord.

Två barn döda i Södertälje

”Samhället måste fånga upp signaler”

Enligt en färsk rapport från Socialstyrelsen är det vårdnadshavare som lider av psykisk ohälsa och/eller missbruk som står för majoriteten av våldsbrott mot barn.

– Hela samhället måste hjälpa till och fånga upp signaler, säger Victoria Larsson, chef på socialtjänstens avdelning för förebyggande åtgärder.

Hör hela svaret från socialtjänsten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet