Flera lastbilar hade tvingades stanna när det inte gick att komma fram på väg 153 i Halland under onsdagskvällen. Foto: Niklas Henrikczon

28 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för snökaos längs östkusten

SMHI varnar för kraftiga snöfall i både Kalmar, Östergötland, Södermanland och Stockholm under torsdagen. Värst väntas huvudstaden drabbas – med lokalt upp till 20 centimeter snö.

Senatorns krisplan: Fördöma Trump utan riksrättsdom

Tisdagens omröstning i senaten visade att det är högst osannolikt att senaten kan fälla Donald Trump under riksrättsprocessen. Nu börjar i stället både demokratiska och republikanska senatorer söka andra lösningar för att fördöma den tidigare presidenten.

– Det här skulle kunna vara ett alternativ, säger den demokratiska senatorn Tim Kaine.

Tåg krockade vid Stockholms centralstation

Ett arbetståg har kört in i ett pendeltåg som stod parkerat för natten vid Stockholms centralstation. Det var inga passagerare i pendeltåget och lokföraren i arbetståget klarade sig oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.