Vita husets pressekreterare Jen Psaki (t.h) kallar nu Belarus agerande för ”en direkt förolämpning mot internationella normer”. Foto: Mikhael Klimentuev/Oliver Contreras/TT

29 maj: Nattens nyheter

Publicerad

USA återinför sanktioner mot Belarus: ”En förolämpning”

USA återinför sanktioner mot nio statsägda belarusiska företag och ett antal nyckelpersoner inom president Aleksandr Lukasjenko styre.

– Vi uppmanar Lukasjenko att tillåta en trovärdig internationell utredning om händelserna den 23 maj, säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki.

Storbråk i Göteborg urartade i upplopp

32 personer har omhändertagits av polisen efter att ett bråk urartade i upplopp i Göteborgsstadsdelen Hjällbo på fredagskvällen

– Initialt fick vi uppgifter om att det var omkring 40 personer inblandade. Men vi konstaterade på plats att det kunde handla om upp till hundra personer, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Socialdemokraterna vill införa miljonärsskatt

De rikaste i samhället har råd att bidra mer, skriver finansminister Magdalena Andersson (S) på DN Debatt.

S föreslår en miljonärsskatt för att minska inkomstklyftorna – men Svenskt Näringsliv sparkar bakut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.