Pressträff med rikspolischef Anders Thornberg, Inrikesminister Mikael Damberg, statsminister Stefan Löfven, socialminiser Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson gällande fortsatta restriktioner i samhället kring Covid-19. Foto: Anders Wiklund/TT

29 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Svensk coronataktik ifrågasätts i internationell press

Sveriges taktik för att bekämpa coronaepidemin väcker förvåning världen över. Dansk press menar att Sverige ligger efter. Tysk media kallar den svenska strategin för ”avslappnad”. Norska infektionsläkare är kritiska.

Explosion i södra Stockholm

Någonting har exploderat i en lokal i Bredäng i sydvästra Stockholm. Den närliggande tunnelbanestationen stängdes och ersättningsbussar har fått ersätta spårtrafiken. Ingen människa verkar ha kommit till skada och vad som exploderat är ännu oklart.

– Det är materiella skador i själva lokalen: Det är ganska förstört där, men det verkar som att det begränsades till lokalen, säger Jens Mårtensson vid polisen.

Nordkorea avfyrade projektiler mot Japanska havet

Nordkorea har avfyrat två oidentifierad projektiler mot Japanska havet. Det är en fortsättning på flera motsvarande tester den senaste månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.