Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör nederländska Wouter Corduwener prata svenska efter endast två månader av övning. Foto: SVT/Erik Johansen/NTB/TT

Hör nederländaren prata svenska efter två månader

Uppdaterad
Publicerad

Wouter Corduwener från Nederländerna kan tala 29 olika språk. Han har vuxit sig stor på sociala medier – där han vill uppmana andra att också lära sig tala flera språk.

– Det är faktiskt inte så svårt att lära sig grunderna i ett språk, säger Wouter, som lärde sig grunderna i svenska på två månader.

Allting började för tio år sedan när Wouter Corduwener fick upp intresset för språk och bestämde sig för att studera många samtidigt.

– Det är faktiskt inte så svårt att lära sig grunderna i ett språk, du kan göra det på ett par månader. Ibland kan det krävas mer tid, det beror på vilket språk det är. Men om du verkligen är intresserad och går in helhjärtat i det, kan det gå ganska snabbt, säger Wouter Corduwener.

”Utmana dig själv”

En utmaning är att hitta tid till att träna på språket man vill lära sig. Det finns många olika sätt att gå tillväga, men Wouter Corduwener har hittat sina knep som funkar bra för honom själv.

– Prioritera att träna på det språk du vill lära dig, åtminstone tre timmar i veckan. Utmana dig själv genom att se filmer och serier på det språket. Ett annat sätt som är bra, om du hänger mycket på sociala medier, är att följa människor som talar och skriver på det språket. På så sätt utmanar du dig själv på ett roligt sätt.

Hur många språk vill du lära dig?

– Det handlar inte om siffran och att jag vill lära mig så många som möjligt bara för sakens skull, vissa kanske tror det. Det handlar i grunden om att jag är intresserad av språk. Härnäst vill jag lära mig några afrikanska språk, men även utveckla de språk jag redan kan grunderna i där svenska är ett.

Hör Wouter Corduwener prata svenska i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.