En av de döda bärs bort under räddningsinsatsen i Israel. Räddningspersonal vittnar i Israeliska medier om att det var så mycket folk på plats att det var svårt att komma fram till alla skadade. Foto: TT

30 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Minst 44 döda under konsert i Israel

Minst 44 personer har dött och flera är allvarligt skadade efter en olycka under en konsert i Israel. 100 000 hade samlats för att fira den judiska Lag B'Omer-högtiden – den största folksamlingen sedan coronarestriktionerna trädde i kraft.

Man tände eldar i centrala Stockholm – greps av polisen

En man gick runt på Fridhemsplan i Stockholm och tände eld på cyklar och skräphögar. Han greps på bar gärning av polisen – som inte vet varför mannen gjorde som han gjorde.

Över 400 000 covid-döda i Brasilien

På torsdagen rapporterades över 3 000 döda i det svårt coronavirusdrabbade landet. Totalt har 401 186 personer mist livet där, bara USA har registrerat fler döda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.