Över 50 personer har dött i samband med våldsamma gatuprotester i Indien. Foto: Dinesh Joshi/AP

6 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran i gatuprotesterna i Delhi stiger

Antalet döda i protesterna i Delhi har ökat till 53, rapporterar nyhetsbyrån ANI. Det är en medborgarskapslag som infördes i december som är bakgrunden till protesterna i Indiens huvudstad. Lagen underlättar för flyktingar från närliggande länder att få medborgarskap, men gäller endast för icke-muslimer.

Henrik Lundqvist bänkas igen: “Är här för att spela”

Henrik Lundqvist kommer sitta på bänken i nattens match mot Washington. En position som blivit en vana för New York Rangers tidigare förestemålvakt.

– Det är mycket att anpassa sig till, som har varit tuffare än jag trodde, säger han till SVT Sport.

Sydkorea protesterar mot japanska reserestriktioner

Japans premiärminister har begärt att personer som anländer från Sydkorea ska sättas i en 14 dagar lång karantän. Från och med lördag förbjuds också personer som varit i de mest utsatta coronaområdena från att komma in i landet, skriver Reuters. Beskedet har fått Sydkorea att kalla Japans ambassadör till ett möte, och företrädare för landet kallar beslutet för ”orimligt, överdrivet och extremt beklagligt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.