Arkivbild. Filippinare kontrolleras under en polisoperation. Polisen på Filippinerna uppger att man skjuter i självförsvar i samband med gripanden av misstänkta knarkbrottslingar. Men enligt Amnesty är offren nästan alltid obeväpnade. Foto: Aaron Favila/AP/TT

8 juli: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Ny rapport om dödliga knarkkriget på Filippinerna

Under de tre senaste åren har polisen dödat tusentals fattiga filippinare. Dödandet har varit systematisk och utförts på order av president Rodrigo Duterte. Nu uppmanar Amnesty FN att utreda vad organisationen kallar polisens utomrättsliga avrättningar.

Brasilien vann Copa América

Brasilien vann finalen mot Peru med 3–1 i Copa América hemma på klassiska Maracanã-stadion i Rio de Janeiro. Det var Brasiliens nionde seger i Copa América och den första sedan 2007.

Trump hyllar VM-mästarna

Ett par timmar efter USA:s VM-guld i fotboll hyllades lagets insats av president Donald Trump. ”Grattis till det amerikanska damfotbollslaget för vinsten i VM”, twittrade han. Men laget kan komma att tacka nej till en inbjudan till Vita huset, om en sådan nu kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.