Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett sällan skådat samförstånd” säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson om Natodebatten i söndagens Agenda. Foto: SVT

9 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Zelenskyj: ”Vi måste lära barnen känna igen minor”

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att något av det mest brådskande i landet nu är att lära alla barn att känna igen minor som ryska soldater lämnar efter sig.

– De ryska ockupanterna har lämnat tusentals minor, säger Zelenskyj i sitt nattliga tal.

Mats Knutson: ”En Nato-debatt i sällan skådat samförstånd”

Sverige ser ut att vara på väg mot ett Nato-medlemskap i bred politisk enighet. Söndagskvällens debatt om Nato blev en uppvisning i sällan skådat samförstånd mellan regeringen och högeroppositionen. Endast Vänsterpartiet och Miljöpartiet argumenterade mot ett medlemskap”, skriver SVT:s Mats Knutson efter Magdalena Anderssons (S) och Ulf Kristerssons (M) Natoduell.

Max-grundaren Curt Bergfors är död

Curt Bergfors som i slutet av 60-talet grundade snabbmatskedjan Max, har somnat in. Fram till sin död var han både huvudägare och styrelseordförande i företaget, som i dag omfattar 182 restauranger i fem länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.