Foto: svt

Alla husbåtarna bröt mot bygglovet

Uppdaterad
Publicerad

Husbåten som välte i Västra hamnen bröt mot bygglovet. Nu visar det sig att detsamma gäller de båda andra. Men trots det riskerar husbåtsägarna inga böter.

En husbåt som välte i västra hamnen i Malmö i slutet av augusti bröt mot gällande bygglov. Husbåten ska ha ändrats så att det inte stämt med det ursprungliga bygglovet, enligt stadsbyggnadskontorets granskning.

Men detssamma gäller de två liknande båtarna som ligger i samma kanal, rapporterar P4 radio Malmöhus.

Husbåtshaveri

– Vi kan förstås rekommendera dem att begå rättelser om det är relevant och följa de bygglov som finns, men vi har ingen möjlighet att lägga någon sanktionsavgift på det i och med den nya lagstiftning som kom 1 juli i år, säger Mats Niwhede, enhetschef på stadsbyggnadskontoret i Malmö till radion.

Stadsbyggnadskontorets menar att alla tre är för stora vad gäller både den totala ytan och boytan. Dessutom har bland annat fönster ändrats på husbåtarna så att de inte längre stämmer med det ursprungliga bygglovet.

När båten välte befann sig ett 40-tal personer på fest där och flera hamnade i vattnet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbåtshaveri

Mer i ämnet