Fortsatt högt tonläge mellan de forna allianskollegerna Annie Lööf och Ebba Busch Thor Foto: Claudio Bresciani / TT

Annie Lööf reagerar på Busch Thors lunch med Åkesson: ”Det är inte en väg vi vill gå”

Uppdaterad
Publicerad

På Twitter skriver Centerpartiets partiledare att hon beklagar ”att KD tagit ett stort steg mot att förhandla med SD i viktiga politiska frågor”.

Annie Lööf skriver vidare: ”Det är inte en väg vi vill gå. Det finns stora möjligheter att finna bra lösningar för sjukvård, migration och energi utan att ge makt till ett främlingsfientligt parti som SD”.

Ebba Busch Thor mötte Jimmie Åkesson för en lunch under tisdagen. På Facebook skriver Jimmie Åkesson ett inlägg om lunchmötet:

”Sverige har stora problem. Dessa kräver lösningar. Därför är det viktigt att man ibland möts över partigränserna för att diskutera dem på riktigt. Partier är sällan överens om allt, men i frågor där viss samsyn finns bör man kunna mötas och ha konstruktiva samtal för Sveriges bästa”.

Kristdemokraterna förhandlade med Vänsterpartiet

Tidigare i vår deklarerade Kristdemokraterna att de ska vara beredda att samtala och förhandla i olika frågor med samtliga riksdagspartier. Bland annat gick Vänsterpartiet ut tillsammans med Kristdemokraterna och la fram ett förslag om hur penningtvätt motarbetas.

SVT har varit i kontakt med Kristdemokraterna, och Ebba Busch Thor vill inte uttala sig om kritiken från Annie Lööf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer