Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har haft ett möte med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Kristdemokraterna

Ebba Busch Thor i möte med Jimmie Åkesson – vill samarbeta kring sjukvård och migration

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har haft ett möte med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det finns, enligt KD-ledaren, ”goda förutsättningar för gemensamt agerande” när det gäller bland annat sjukvård och migration.

Det är i ett inlägg på Facebook som Ebba Busch Thor (KD) berättar om mötet med Jimmie Åkesson (SD). Det gemensamma utspelet kommer efter vårens beslut då Kristdemokraterna bestämde sig för att förhandla med samtliga riksdagspartier.

”I dag har jag ätit lunch med Jimmie Åkesson och hans stabschef för att diskutera ett antal politiska frågor. Vi representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologisk utgångspunkt. Men i flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande”, skriver Ebba Busch Thor och fortsätter:

”De frågor vi berört är framförallt sjukvården och energipolitiken men även den kommande parlamentariska utredningen om migration”.

KD-ledaren påminner också om att partiet gick ihop med Vänsterpartiet i ett utspel om penningtvätt i våras.

Jimmie Åkesson: ”Trevlig lunch”

Även Jimmie Åkesson berättar om mötet i ett inlägg på Facebook:

”Sverige har stora problem. Dessa kräver lösningar. Därför är det viktigt att man ibland möts över partigränserna för att diskutera dem på riktigt. Partier är sällan överens om allt, men i frågor där viss samsyn finns bör man kunna mötas och ha konstruktiva samtal för Sveriges bästa”, skriver han och fortsätter:

”Som i dag under en trevlig lunch mellan Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor och deras stabschefer. På dagordningen stod bland annat sjukvårdsfrågan och energipolitiken”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.