Foto: SVT

Så demonstreras det i Falun 1 maj

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu beslutat om demonstrationstillstånd 1 maj i Falun. Totalt sex ansökningar har kommit in.

– Precis som i Borlänge förra året så är det ett komplext ärende med flera sökanden som vill dela på samma tid och plats, säger Peter Karlsson, biträdande kommenderingschef i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna kommer exempelvis att samlas på Stora torget och gå därifrån senast klockan 12. Tåget går till Kulturhuset tio14. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har precis som i fjol fått tillstånd att demonstrera. De kommer att gå från regementsområdet senast klockan 14 och gå till Stora torget. 

– Polismyndigheten har grundlagens bestämmelser att förhålla sig till i kombination med en strategisk och taktisk operativ planering för att säkerställa ordningen och säkerheten och möjliggöra för alla som ansökt om tillstånd att framföra sina budskap, säger Peter Karlsson, biträdande kommenderingschef.

De demonstrerar 1 maj i Falun

Socialdemokraterna

Tillstånd för allmän sammankomst klockan 10-18.

Lämnar Stora Torget senast klockan 12. Går Kristinegatan – Åsgatan – Svärdsjögatan – Holmgatan – Holmtorget – Gruvgatan – Myntgatan- Teatergatan Kulturhuset tio14.

Peter Hultqvist talar.

Nordiska Motståndsrörelsen, NMR

Tillstånd för allmän sammankomst klockan 11-18.

Lämnar regementsområdet tidigast klockan 14. Går Bataljonsvägen – Regementsvägen – Korsnäsvägen – Åsgatan – Stora Torget.

Dalarna Mot Rasism

Tillstånd för allmän sammankomst klockan 10-18 på gamla Posten-parkeringen.

Vänsterpartiet

Tillstånd för allmän sammankomst klockan 10-12.

Går från Kvarnparken, sedan Slaggatan – Nybrogatan – Trotzgatan för att ansluta sig till Dalarna Mot Rasism på gamla Posten-parkeringen.

SSU och Miljöpartiet

Tillstånd för allmän sammankomst klockan 10-18 (SSU) och klockan 11-15 (Miljöpartiet)

Delar på Fisktorget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – 1 maj i Falun

Mer i ämnet