Foto: Anders Wiklund/TT/Arkiv

Chatt om parkeringen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Snart ska all parkering i Jönköping skötas digitalt. Vad tycker du om lösningen? Läs kommentarerna från SVT:s chatt nedan.

Chatta om parkeringen i Jönköping

Ulf Johansson • Uruselt att man inte kan betala med kort!

Johan P • Har ett par olika parkeringsappar i min mobil, en mobil som jag alltid har med mig. Föredrar någon app för annan men överlag så är det väldigt enkelt att hantera parkering med appen. Men ni som fortfarande vill stå och köa vid automaten, som ofta är seg att betala med kort, får gärna fortsätta med det. Ytterligare en positiv sak är att jag bara betalar för den faktiska tiden jag parkerar, behöver inte chansparkera.

Ulf Svensson • se bara till att man kan använda en och samma app oberoende av var man parkerar. tycker app-parkering är bra!

Annmari • Måste vara möjligt att betala med kort. Åker hellre till andra städer och handlar. Har ingen parkeringsapp och vill inte tvingas att skaffa en. Ni borde skämmas som planerar något som medför att många invånare inte kan parkera.

Sylwia Seroka-Miszczuk • Borde vara möjlig att betala med både mynt, kort eller telefon, dvs med alla tillåtna betalningssätt. Annars blir det diskriminerande för de som exvis inte har några appar.

Anonym • Mycket svårt för oss med skyddad identitet

Fredrik • Käpprätt åt skogen! Mycket omständligare än att betala med kort och mynt. Så varför? Man får en känsla av att p-bolagen eftersträvar att sätta dit folk. Å andra sidan undviker jag Jönköping, särskilt centrum. Det finns ju många andra städer.

Bengan • Super bra. Rimligtvis borde det vara 1 gemensam app för Sverige, eller iallafall hela länet. Är stökigt att behöva ladda ner olika appar beroende på var man skall parkera. Själv har jag 5 stycken anslutna till mitt kort, tyvärr. Parkerar ofta på olika ställen då jag arbetar som hantverkare.

Peter • För 30 år sen kunde jag åka till sjukhuset, betala parkering med mynt. Betala besöket kontant. Ingen loggade att jag varit där. Nu vet VISA, banken, kommunen, landstinget att jag varit där, allt sökbart. Detta kan innebära förhöjda försäkringspremier mm.

Anders • Jag kan inte ladda ner appar i min mobil och avstår därför från att åka in i centrum. Borde gå att betala med både mynt, kort eller telefon. P-skiva är ju ett bra alternativ om man inte erbjuder mynt-betalning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.