I centrala Värnamo tar parkeringsautomaterna bara emot mynt, något kommunalrådet tycker är lite pinsamt – se honom i klippet ovan. Foto: SVT

Värnamo kommuns P-automater tar bara emot mynt

Uppdaterad
Publicerad

I centrala Värnamo krävs det fortfarande mynt för att kunna betala sin parkeringsavgift på någon av kommunens fyra parkeringar. Orsaken till att automaterna inte uppgraderats är att politikerna inte kan komma överens.

Diskussionen kring parkeringsautomaterna har pågått i tio år. Frågan har varit hur eller om man ens ska betala för sin parkering. På senaste kommunfullmäktige återremitterades frågan igen trots att det var en majoritet som ville införa p-skiva istället för avgift.

Förbundsordförande Gottlieb Granberg (M) tycker att det känns något ålderdomligt att automaterna inte uppgraderats. Han är däremot inte för p-skiva utan han anser att man bör ha betalparkering istället.

– Det gör att man får mer rotation. Man står inte parkerad om man inte har något ärende, vilket gynnar vårt centrum.

Beslut i fullmäktige

Hur länge det kommer ta innan politikerna lyckas fatta ett beslut återstå att se.

– Det ska upp i kommunfullmäktige igen. Det är de som beslutar hur vi ska ha parkeringarna, säger Gottlieb Granberg.

Chatta om parkeringen i Jönköping 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.