Anton Karlsson, socionom och ansvarig för projektet, kommer vara den person som kriminella avhoppare möter i en första kontakt med socialtjänsten. Foto: Alice Loth/SVT

Planen: Så ska Halmstads kommun jobba med kriminella avhoppare

Publicerad

Ingen av Hallands kommuner har i dagsläget någon specialiserad verksamhet för personer som vill hoppa av från kriminella gäng. Nu startar Halmstads kommun en projektanställning för att se hur man kan hjälpa avhoppare på bästa sätt.

I klippet ovan berättar Anton Karlsson, socionom och projektansvarig för kriminella avhoppare i Halmstads kommun, om hur man arbetar.

Socialförvaltningen sneglar på hur andra kommuner gör – men det som saknas är en nationell strategi med tydliga riktlinjer.

– Det krävs ett stort jobb från personen som ska göra den här förändringen, men även från oss. En strategi är något konkret att förhålla sig till, säger Anton Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella avhoppare

Mer i ämnet