I klippet ovan berättar polisområdeschefen Mikael Backman att polisen är redo att hjälpa personer som vill hoppa av den kriminella banan. Foto: SVT

Polischefen: ”Fler skyddsplaceringar ett resultat av det grova våldet”

Uppdaterad
Publicerad

Polisområdeschefen Mikael Backman säger att en stor anledningen till att alltfler kriminella i Eskilstuna behöver skyddsplaceras är att våldet i den kriminella världen har blivit grövre.

– Det är ett jätteallvarligt problem, säger han.

Polisen har sedan i somras varit en officiell del av Eskilstuna kommuns avhopparverksamhet som kallas för Vägvalet. Verksamheten som drog igång efter flera skjutningar 2018 hjälper personer som vill lämna den kriminella banan.

– Det finns rutiner att skydda de här personerna men det är en viktig förutsättning att man vågar öppna upp och och berätta om den hotbild man har emot sig för att vi ska kunna hjälpa till, säger Mikael Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella avhoppare

Mer i ämnet