Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tar det på allvar”, säger Christin Lund, verksamhetschef för grundskolan. Foto: SVT

Stora brister på skola i Falkenberg – var fjärde elev kan missa kunskapsmålen

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen har funnit en rad allvarliga brister på Okome skola i Falkenbergs kommun. En stor del av eleverna riskerar att inte nå kunskapsmålen, stöd saknas och studiemiljön uppfyller inte kraven.

– Vi har satt in åtgärder och förstärkt med specialpedagog, säger Christin Lund, verksamhetschef för grundskolan.

Falkenbergs kommun ska för Skolinspektionen redovisa åtgärder på en rad brister senast i mars nästa år.

Till Skolinspektionens utredare uppger elever som nu går i mellanstadiet att det har varit stökigt ända sen förskoleklass.

Fula ord var vardag

Elevhälsan för fram att lärarna inte har tid att göra kränkningsanmälningar och det saknas en samsyn av vad en kränkning är. Att elever blir utsatta för fula ord ska vara vardag.

Starta klippet ovan för att se vilka brister Skolinspektionen pekar på och vad verksamhetschef Christin Lund tänker om det.

Föräldraföreningen på skolan ska flera gånger ha flaggat för brister på Okome skola i Falkenberg, men mötts av kalla handen från skolledningen.

Se föräldraföreningens ordförande Veronica Palm berätta om bristerna:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrarna till eleverna på Okome skola har många gånger mötts av enkelriktad kommunikation av skolledningen menar Veronica Palm. I klippet berättar hon hur hon menar. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.