Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrarna till eleverna på Okome skola har många gånger mötts av enkelriktad kommunikation av skolledningen menar Veronica Palm. I klippet berättar hon hur hon menar. Foto: Anton Johansson/SVT

Föräldrar kände till bristerna i flera år – men ingen lyssnade

Uppdaterad
Publicerad

Föräldraföreningen har flera gånger flaggat för brister på Okome skola i Falkenberg, men mötts av kalla handen från skolledningen.

– Det var ingen dialog alls, säger ordföranden Veronica Palm, som efter rektorsbyte nu ser ljusare på framtiden.

Skolinspektionen har funnit en rad allvarliga brister på Okome skola i Falkenbergs kommun. En stor del av eleverna riskerar att inte nå kunskapsmålen och bland annat uppfyller studiemiljön inte kraven.

Föräldraföreningens ordförande, Veronica Palm, menar att många brister hade att göra med dålig kommunikation från skolledningen, där föräldrarna inte involverades i vad som hände under skoldagarna.

– Det var mycket en envägskommunikation, där man fick ett samtal eller ett sms efter dagen var slut, säger hon.

I klippet berättar hon om situationen på skolan och hur hon upplever att föräldrarna blev frånkopplade från elevernas vardag.

Se grundskolechefen i Falkenberg svara på frågor om Skolinspektionens kritik:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tar det på allvar”, säger Christin Lund, verksamhetschef för grundskolan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.