Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förödelsen efter att gärningsmännen kraschade in i köket. Foto: Marco Nilson/SVT

Bil kraschade in i Peters radhus – kopplas till dödsskjutning i Jordbro

Uppdaterad
Publicerad

Peter rycktes upp ur sömnen av ett våldsamt ljud. En bil hade kört rakt in i fasaden på radhuset och två män flydde ut genom en balkong på övervåningen. Polisen kopplar kraschen till skjutningen som strax innan inträffade i området. 

– Jag har fortfarande det där ljudet i huvudet, det var jäkligt obehagligt, säger Peter medan han håller på att röja upp.

Nedre delen av trappan är borta och på golvet ligger högar med krossat glas och förstörd inredning. Vid midnatt, natten till torsdag, brakade det i hela huset hemma hos Peter Eriksson i Jordbro. Han låg och sov på övervåningen. På nedervåningen hade en bil kört rakt genom väggen och vidare in i huset.

Peter tänkte först att han var tvungen att fly men höll sig kvar uppe i sovrummet tills männen som färdats i bilen sprungit från platsen. 

När han kom ner såg han förödelsen. 

– Det var nästa överraskning efter att det läskiga var över, att se hålet i väggen och inse att huset måste byggas upp.

Stora delar av hemmet är förstört, men Peter är ändå lättad över att han klarade sig oskadd och att barnen inte var hemma den här natten. Nu håller familjen på att städa upp och reparera skadorna.

Kopplas ihop med skjutning – sex anhållna

Bara några minuter innan kraschen sköts en man till döds och en skadades i en skottlossning nära Jordbro centrum.

Polisen kopplar ihop händelserna och utreder om krocken antingen var tänkt som en avledande manöver eller om bilen användes för att ta sig från platsen för skjutningen.  

Efter skjutningen är fem män och en kvinna anhållna, alla är i 20-årsåldern. Fyra är misstänkta för mord och två för medhjälp till mord, säger kammaråklagare Åsa Valter till SVT Nyheter. Mannen som sköts ihjäl hade ingen koppling till gängkriminalitet, enligt uppgifter till SR Ekot. Detsamma gäller mannen som skadades, enligt uppgifter till Expressen.

Det pågår också en utredning om grov skadegörelse med anledning av bilen som körde in i Peters hus. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.