Foto: TT

Bingo Rimér efter Hugh Hefners död: ”Något sorgligt över att ha gått i pyjamas hela livet”

Uppdaterad
Publicerad

Hugh Hefner startade en stor politisk debatt om rätt och fel, kroppsideal och jämställdhet. Det säger Bingo Rimér och menar att Playboy-grundarens död är ett avslut på en redan överspelad era.

– Tiden sprang ifrån honom, säger han.

Hugh Hefner, grundaren av Playboy, somnade in i sitt hem i Los Angeles på onsdagskvällen. Han blev 91 år gammal. Svenske fotografen Bingo Rimér fick beskedet under morgonen av sin syster som bor i USA. I ett inlägg på Instagram har han skrivit om sina minnen med mediemogulen:

”Pappa Hef har gått bort. Väldigt sorgligt så klart. Men inte heller helt oväntat. Han var ju 91 år gammal och få personer har ju levt ett så långt och innehållsrikt liv som just han har. Han dog ju inte nyfiken.”

Hugh Hefner 1926-2017

Tidig förebild

Bingo Rimér skriver bland annat om hur han imponerades av Hugh Hefner som 20-åring och hur han minns Hefners 80-årsfest.

– Han var en förebild som tidningsentreprenör men när man mognade själv insåg man att det fanns någonting lite sorgligt med att hela sitt liv gå runt i pyjamas i sitt mansion, säger han.

Väldigt sorgligt, men inte oväntat, skriver Bingo Rimér om hans möten och minnen av Playboys grundare. Foto: Skärmdump Instagram @bingorimer

Tidningen Playboy är ett historiskt och ikoniskt varumärke som inte lyckades hänga med i den digitala förändringen, enligt Bingo Rimér.

– Det känns som att tiden gått ifrån honom och han höll fast vid det lite väl länge. Det måste finnas en punkt när man lämnar över till nästa generation, säger han.

Vad betyder det här för Playboy?

– Nu har ju de en möjlighet att styra om skutan och ta beslut som han satt sig emot. Playboy som varumärke och företeelse har ju spelat ut sin roll.

LÄS MER: Här är Hefners liv i bilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hugh Hefner 1926-2017

Mer i ämnet