Partiledaren Ulf Kristersson (M) håller sitt sensommartal i Strängnäs. Inrikesminister Mikael Damberg (S) besöker Malmö efter det uppmärksammade mordet där. Foto: Anders Wiklund och Anders Bjurö/TT

Därför sänder Agenda en debatt om skjutmord

Publicerad

De senaste åren har ett rekordstort antal människor dödats av skjutvapen, och TV-tittare har kunna se många intervjuer och debatter om hur våldet ska stoppas. Argumenten har blivit väl kända och de politiska partierna har olika uppfattning om vem som bär ansvaret för utvecklingen.

I och med veckans mord på två kvinnor, en i Stockholm och en i Malmö som bar på sitt spädbarn, tycker många att våldet nått en ny nivå.

Därför har Agenda bjudit in inrikesminister Mikael Damberg (S) och moderatledaren Ulf Kristersson (M) till en framtidsinriktad debatt där vi efterfrågar konstruktiva lösningar för vad som behöver göras för att vända utvecklingen. Vi avsätter relativt lång tid för debatten och ambitionen är att ge tittarna en tydligare bild av hur deras strategier för att bekämpa gängkriminaliteten skiljer sig åt. Vi vill också ge konkret kunskap om vilka politiska förslag de föreslår.

Moderatledaren vill komma överens med Socialdemokraterna om att snabbt genomföra flera förslag, och vi vill höra om Mikael Damberg är intresserad av det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet