Föremålet ska vara beläget i anslutning till en parkeringsplats vid ett bostadsområde. Annetorpsleden är avstängd för trafik. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Delar av Limhamn spärrades av efter larm om misstänkt farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade under onsdagskvällen av en del av Limhamn i Malmö sedan man fått ett larm om ett farligt föremål. Man har fortfarande inte gått ut med vad föremålet är, men det har tagits med för undersökning av tekniker.

– Man har anträffat ett föremål på platsen som ser misstänkt ut och vi har spärrat av medan vi undersöker vad det rör sig om, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisregion Syd.

Nationella bombskyddet anlände till platsen strax innan midnatt.

– Det var en ur allmänheten som ringde efter att ha sett hur någon lägger ut något skumt ur en bil, och därefter var det polisen som misstänkte att det kunde vara något explosivt, säger polisens inre befär Jerker Olsson.

Kommer undersökas

Föremålet hittades i anslutning till en parkeringsplats vid ett bostadsområde. Annetorpsleden stängdes för trafik.

Klockan 01.42 meddelade polisen att nationella bombstyrkan hade säkrat föremålet och hävde de yttre avspärrningarna.

Brottsrubriceringen är i nuläget förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Föremålet kommer att undersökas under torsdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.