Miljontals spelare kan åter andas ut – världens största onlinespel är online igen. Foto: Heiko Junge/ TT

Efter ”svarta hålet” – världens största onlinespel åter spelbart

Uppdaterad
Publicerad

Fortnite, det populära onlinespelet med över 250 miljoner användare, är åter spelbart efter att ha legat nere i två dagar.

Det var i söndags kväll som alla som spelade Fortnite fick se ett asteroidregn slå ner över kartan, för att sedan sluka hela världen och ersätta den med ett svart hål.

Den som under de senaste två dagarna försökt spela spelet har bara sett det svarta hålet – och på spelets sociala medier-kanaler streamades under tiden också en bild på ett svart hål.

Som många gissat handlade det om en så stor uppdatering av spelet att det krävde att stänga ute många spelare – och det svarta hålet får ses som ett marknadsföringsknep. I dag presenterades ”Kapitel 2” i spelets värld, och spelet har åter öppnats för spelare med flera uppdateringar.

Klippet som presenterar det uppdaterade spelet har redan setts över två miljoner gånger på bara några timmar.

Fortnite

Spelet går ut på att upp till hundra spelare – individuellt eller i lag – landar i ett begränsat område, för att sedan med olika vapen bekämpa varandra. Vinner gör den som står sist kvar. I våras berättade företaget bakom spelet att över 250 miljoner konton registrerat för att spela Fortnite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.