Bill Gates i Lyon under en konferens i oktober 2019. Foto: Jeff Pachoud /TT-AFP

Bill Gates lämnar Microsofts styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Microsofts grundare och legendariske ledare Bill Gates lämnar bolagets styrelse för att ägna mer tid åt sina filantropiska åtaganden, meddelar Microsoft i ett pressmeddelande.

Gates har i många år varit involverad i olika former av välgörenhet och har grundat organisationer som verkar för bland annat bättre hälsa och utbildning. Han är också engagerad i kampen mot klimatförändringar.

Han planerar dock att fortsätta verka som rådgivare inom bolaget.

”Microsoft kommer alltid att vara en viktig del av mitt livsverk”, skriver Gates i ett inlägg på karriärsajten Linkedin.

”Jag känner mig mer optimistisk än någonsin över företagets utveckling och dess möjligheter att fortsätta vara till nytta för världen”, skriver Gates.

Bill Gates grundade Microsoft tillsammans med kompanjonen Paul Allen 1975. Han var vd i företaget till år 2000 och ordförande i styrelsen till 2014.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer