”Det här är som julafton för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Ida Blix, redaktör på tekniksajten 99.se, är en av många Applefans som följde kvällens presentation av Iphone X och andra nya Apple-produkter.
– Det här är som julafton för mig. Det är den viktigaste dagen på året, till och med viktigare än den riktiga julafton!

Vad var känt inför Apple-eventet?

– Det kommer släppas flera nya modeller av mobiltelefoner. Troligtvis blir det två uppgraderingar av tidigare modeller och en tredje modell som blir företagets nya flaggskepp. Den kommer heta Iphone X (uttalas ten eller tio). Den kommer bli superdyr, det talas om ett pris på över 1.000 dollar (ungefär 8.000 kronor) och så kommer den antagligen bli svår att få tag på, säger Ida Blix och fortsätter:

– Dessutom kommer det komma uppdateringar av klockan Apple watch och en ny version av Apple tv.

Var det mesta redan känt?

– Vanligtvis är det extremt mycket spekulationer, men nu i helgen läckte väldigt mycket. Troligtvis kommer det direkt från några Apple-anställda.

Vad är nytt med den nya telefonen?

– Trenden bland telefoner är att skärmarna blir större samtidigt som kanterna blir allt mindre och nu verkar Apple ta efter konkurrenterna och göra hela framsidan på sin nya flaggskeppsmodell till en skärm.

LÄS MER: Stora förväntningar på Apple ikväll

Vad finns det för kritik mot Apple?

– Många anser att företaget har blivit för stort och att de börjar bli tråkiga. Förväntningarna är nästan orimligt höga och många tänker ”om de inte kommer med något coolt nu så köper jag något annat”.

Vad hade du själv för förväntningar på kvällen?

– Det här är som julafton för mig. Det är den viktigaste dagen på året, till och med viktigare än den riktiga julafton! Det är en show som är kul att titta på. Det blev uppesittarkväll på jobbet, vi laddade med äppelmust.

Vad tyckte du om presentationen?

– Jag blev imponerad av Face ID, tekniken som låser upp Iphone X. Om det där fungerar är det riktigt tufft. Sätter helt klart en ny standard för konkurrenterna. Blev besviken att vi får vänta på att få Apple Watch med LTE till Sverige, men inte förvånad. Det kommer krävas ordentliga samarbeten med alla operatörer för att få det på på plats. Kanske kan vi vara ett av länderna som får klockan innan året är slut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Apple

Mer i ämnet