Elon Musik advokater anklagar Twitter för att ha undanhållit information om andelen spam- och fejkkonton på plattformen. Foto: AP Photo/Susan Walsh/TT

Elon Musk hotar dra tillbaka Twitterköp – igen

Uppdaterad
Publicerad

Teslagrundaren Elon Musk hotar återigen att avbryta köpet av sociala medier-plattformen Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande ungefär 440 miljarder kronor.

Det framkommer i ett brev från hans advokater, adresserat till Twitter, där företaget anklagas för att undanhålla information om andelen spam- och fejkkonton på plattformen.

Det är ett ”tydligt brott” mot avtalet parterna ingått och Musk ”förbehåller sig rätten att inte fullfölja transaktionen”, står det i brevet.

Världens rikaste man

Twitter har tidigare uppgett att andelen spam- och fejkkonton utgör under 5 procent av det totala antalet konton på plattformen, medan Musk hävdat att andelen i själva verket kan vara fyra gånger så stor. Därför vill han ha tillgång till företagets data och göra en egen analys, enligt brevet.

Den 50-årige multimiljardären Elon Musk är, enligt Forbes, världens rikaste man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.