Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Blir det någon Twitteraffär för Elon Musk eller inte? Låt SVT:s techkorrespondent Alexander Norén uppdatera dig i klippet. Foto: SVT Arkiv

Ingen omröstning om Musks köp av Twitter: ”Verkar ångra priset”

Uppdaterad
Publicerad

Aktieägarna fick på onsdagen inte rösta om Elon Musks affär och det är ännu inte bestämt när omröstningen blir av. Mycket är fortfarande osäkert kring Teslamiljardärens eventuella köp av Twitter. 

– Musk verkar ångra att han bjöd så mycket för bolaget, säger SVT:s techkorrespondent Alexander Norén. 

Twitter höll ett årligt stormöte med aktieägarna på onsdagen. Vd Parag Agrawal meddelade att cheferna inte kommer att svara på några frågor alls om Elon Musks eventuella köp. Efter en timme avslutades det digitala mötet – utan att det hade genomförts någon omröstning om affären. Twitter har ännu inte meddelat när omröstningen blir av. Musk deltog inte i mötet, även om han hade möjlighet att göra det, rapporterar AP.

– Jag tror att båda parter väntar ut varandra, det verkar som att Musk försöker förhandla ner priset, säger SVT:s techkorrespondent Alexander Norén.

Twitters styrelse sade i april ja till att låta Musk köpa bolaget för 44 miljarder dollar och en enig styrelse har uppmanat aktieägarna att också säga ja till affären. Men sedan Musks bud har det dykt upp flera frågetecken kring huruvida köpet av bolaget kommer att bli av eller inte.

Den 13 maj meddelade Musk, på just Twitter, att förvärvet var ”tillfälligt uppskjutet” eftersom han försökte ta reda på mer om andelen falska konton på Twitter. Aktien är nu lägre än innan Musks bud. Twitter uppgav i förra veckan att bolaget är fortsatt inställt på att genomföra affären till det överenskomna priset.

Kan föredra straffavgift framför överpris

Mycket tyder enligt Alexander Norén på att Elon Musk kan ha fått kalla fötter och inte är nöjd med den prislapp som han så sent som i april ville köpa Twitter för. Det bland annat på grund av många techaktiers ras den senaste tiden, och att Twitteraktien nu ligger långt lägre än vid Musks bud.

– Det Musk förlorar på att vandra iväg från affären är straffavgiften på en miljard dollar. Med tanke på att aktien nu är så pass mycket billigare på börsen än han lovat att köpa den för så är det kanske ett mindre surt äpple att bita i jämfört med om han skulle köpa Twitter till ett stort överpris, säger Alexander Norén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elon Musk har sålt miljoner aktier i Tesla. Teslagrundaren menar att han är tvungen att sälja aktierna ifall han måste gå igenom med köpet av Twitter. Foto: Patrick Pleul/Pool/AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.