Fotbollsfantasten Kjell Hellström kämpar frenetiskt för att ta sig ner till Frankrike och se den match hans son bjudit honom på. Foto: SVT

I tårar efter strejken – fick Sverigebiljett av sonen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och fotbollsfantasten Kjell Hellström brister ut i gråt. Han fick biljetten till EM-matchen Sverige-Irland i morgon av sin son i present. De båda fotbollsfantasterna skulle tillsammans se en av Zlatans sista matcher i landslaget. Men strejken kom emellan.

– Ja, jag är jätteledsen. Min son väntar där nere och vi har biljetter till matchen, så det är viktigt. Skitstrejk, tycker jag, säger Kjell Hellström som står i den långa kön till SAS biljettdisk på Arlanda. Tårarna kommer när han berättar att han fått biljetten av sin 23-årige son.

Sonen har varit på plats i Paris sedan invigningen i måndags. Han ska sedan vidare ner och följa landslagets träning i Camp Sweden i Cannes. Biljetten till matchen Sverige-Irland var en present till pappa Kjell. De delar det stora intresset för fotboll. Kjell Hellström, som är polis i Rinkeby, har själv spelat sedan barnsben och är i dag tränare på fritiden.

Pilotstrejk

”Blir känsligt”

– Jag är ganska van vid intervjuer och har aldrig gråtit förut men det är klart, det blir ju känsligt i och med att vi skulle göra det här tillsammans, kommenterar Kjell tårarna i SVT Nyheters sändning.

– Att man gör så mycket elände för så många, för så få procent. Och piloter som ju redan är högt avlönade. De agerar mer lättvindigt än andra yrkesgrupper, tycker Kjell Hellström.

Han hade vid lunchtid på fredagen stått i kö till SAS biljettdisk ute på Arlanda i flera timmar, och parallellt stått i telefonkö till SAS kundtjänst lika länge. Sin andra mobil använder han för kontakten med döttrarna som försöker hjälpa till att boka om online.

”Kom sist ombord”

Under helgen lyckades Kjells döttrar fixa biljetter från Skavsta till Skopje i Makedonien på söndag kväll. Därifrån ska han ta sig vidare till Paris.

Kl 03.56 sms:ade han SVT Nyheters reporter:

”Planet från Skavsta var överbokat med tre personer. Jag blev sist ombord. Väntar nu i Skopje på anslutning kl 06.05 till Paris.”

Klockan sex ikväll är det avspark för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pilotstrejk

Mer i ämnet