Elon Musk, grundare av elbilstillverkaren Tesla och rymdbolaget Space X. Foto: Reuters/TT

Misslyckat aprilskämt sänkte Teslas aktie

Uppdaterad
Publicerad

Elbilstillverkaren Teslas aktie rasade rejält under måndagen. Detta efter att grundaren och vd:n Elon Musk twittrat ett första april-skämt om att bolaget gått i konkurs.

Tesla-aktien rasade omkring 7 procent i den tidigare handeln på Wall Street under måndagen. Detta efter att Elon Musk, vd och grundare till Tesla, skämtsamt twittrat att bolaget ”gått komplett och totalt i konkurs”.

Foto: Skärmdump / Twitter

Han skrev flera tweets på samma tema under 1 april och publicerade även en bild där han enligt egen utsago har ”däckat mot en Tesla Model 3, omgiven av Teslaquilla-flaskor”. På bilden håller han en skylt som det står ”Bankwupt!” på.

Aktien återhämtade sig senare under dagen men slutade ändå ner 5 procent.

”Jag har aldrig hört om en vd som skämtar om konkurs”, kommenterade David Whiston, analytiker på Morningstar, för Wall Street Journal.

Talespersoner för Tesla ville inte kommentera vd:ns twittrande för tidningen, men senare under måndagen kommenterade Elon Musk sitt eget skämt.

”Jag skulle såklart inte göra ett aprilskämt om att gå i konkurs om jag trodde att det fanns en risk att det verkligen skulle hända (suck)”, skrev han på Twitter.

Tuff period för Tesla

Till saken hör att Tesla har inte haft någon vidare bra period. Aktien föll 22 procent under mars månad, den sämsta börsutvecklingen för bolaget på sju år. Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänkt bolagets kreditbetyg. Under helgen kom besked om att Tesla måste återkalla 123 000 bilar av Model S. Dessutom dog nyligen en förare av en ”självkörande” Tesla, efter att ha släppt ratten i några sekunder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.