Bärgslagsbladet/Arboga tidning skriver att Julia Roberts är på plats i Köping för att spela in ”Tårtgeneralen 2”. Foto: TT

Här är årets aprilskämt

Publicerad

Kanske satte du kaffet i halsen när du läste morgontidningen? Fick ont i magen eller bara ett gott skratt. Här är några av lokalpressens aprilskämt.

Flera tidningar väljer att avstå aprilskämt, inte minst på grund av ”fake news-debatten”, medan andra tycker att tradition går före. Här är några av aprilskämten:

Skåne får #metoo-tåg

Sydsvenskan kopplade sitt aprilskämt till #metoo-debatten och skrev en artikel om att pågatågen ska målas om i regnbågsfärger och få könsneutrala namn.

Hollywoodstjärna till Köping

Bärgslagsbladet/Arboga tidning skriver att Julia Roberts är på plats i Köping för att spela in ”Tårtgeneralen 2” och att ortsbor har chans att få synas i filmen.

Skutskär ska lukta skit

Arbetarbladet skriver att 150 miljoner kronor satsas på att minska lukten från Skutskärs bruk, men att det gör ortsbor upprörda, som bildat protestgruppen ”Rör inte vårt Skitskur”. Demonstranter håller upp plakat där det står: ”Bevara stanken – det är tanken!” och ”Stoppa tvärt – Skutskär ska lukta fjärt!”.

Raketbas till Uppsala

I stället för civilflyg på Ärna, upplåts området till rymdbasen Esrange, som nu måste flytta från Kiruna, skriver Uppsala nya tidning. Men jordgubbsföretaget i närheten rasar, eftersom det blir förbjudet att plocka jordgubbar vid raketuppskjutningar.

S kampanjar med kettlebells

Ombudsmannen Christer Kronblad (S) kastade en kettlebell på rånarbilen vid juvelerarrånet på Nygatan i Södertälje. Nu ska partiet lokalt kampanja med kettlebells, skriver Länstidningen Södertälje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer