För att finansiera Twitter-affären sålde Musk i två omgångar aktier i Tesla för mer än 15 miljarder dollar. Foto: Olivier Douliery /AFP/TT

Musk dumpar 22 miljoner Tesla-aktier

Uppdaterad
Publicerad

Elon Musk har i veckan sålt nästan 22 miljoner aktier i elbilstillverkaren Tesla för 3,58 miljarder dollar (motsvarande 37 miljarder kronor), visar handlingar från USA:s finansinspektion SEC. Försäljningen ägde rum den 12 till 14 december.

Därmed minskar Tesla-grundarens ägarandel i elbilstillverkaren till omkring 13 procent. Han är fortfarande största ägare.

Tesla-aktien har sedan årsskiftet rasat med 55 procent och Musk förlorade nyligen sin position som världens rikaste person i Bloombergs rankinglista – bland annat kopplat till miljardärens köp av det sociala nätverket Twitter för 44 miljarder dollar.

För att finansiera Twitter-affären sålde Musk i två omgångar aktier i Tesla för mer än 15 miljarder dollar. Han påstod sedan att han var klar med försäljningen av Tesla-aktier. Trots detta klämde han in en försäljning för 3,95 miljarder dollar i november inför den senaste omgången nu i veckan.

Så blev Elon Musk världens rikaste man:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en tidslinje över Elon Musks karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.