Twitter kommer att vänta med att införa sitt nya system för den ”blå bocken”. Foto: AP

Elon Musk backar om blå bock på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Twitters nya ägare, Tesla-grundaren Elon Musk, gav natten mot tisdagen nytt besked om den blå bock som gäckat plattformens användare den senaste tiden. Företaget backar och kommer att vänta ytterligare med att införa den blå bocken som en prenumeranttjänst.

Frågan om den blå bocken, en symbol för att verifiera användare på Twitter, har varit en följetong den senaste tiden. Efter att Elon Musk köpt Twitter gav han besked om att det skulle kosta åtta dollar i månaden för att få en blå bock bredvid sitt namn på plattformen.

En symbol som tidigare varit förbehållen kända personer, företag, organisationer och makthavare. Som ett sätt att verifiera att kontot som ligger bakom tweeten faktiskt är vad det utger sig för att vara.

Många falska konton

Under tiden som det var möjligt att köpa sig till den eftertraktade blå bocken exploderade antalet fejkkonton som utgav sig för att vara allt från diverse kungligheter till Elon Musk själv.

I en tidigare prognos skulle det nya systemet tas i drift den 29 november men nu pausas det på obestämd tid.

Under natten mot tisdagen skrev Musk på Twitter att de kommer att vänta med att återinföra den blå bocken som betaltjänst till dess att de säkerställt att de kan göra det på ett sätt som inte riskerar nya identitetsstölder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.