Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommer Twitter att dö? Se videon för en genomgång av veckans stora sociala medier-storm. Foto: SVT/TT/Pexels

Fortsatt Elon Musk-kaos: Är det Twitters dödsryckningar vi ser?

Uppdaterad
Publicerad

Bli ”extremely hardcore” – eller sluta. Timmarna efter att alla Twitter-anställda fått ett hårt utimatum via mejl är det ”RIP Twitter” och farväl-tweets som dominerar på plattformen. Och, efter att dammet börjat lägga sig: En oro för att Twitter snart kommer vara stendöd.

”Kaos” har varit ett vanligt förekommande rubrik-ord när Elon Musks veckor som Twitter-chef ska beskrivas, och under natten till fredag accelererade situationen bakom kulisserna på sociala medier-plattformen ytterligare.

Efter att de anställda avkrävdes en lojalitetsed har nu många självmant lämnat – eller sparkats – och Twitters kontor har stängts.

Attack på Musk projicerad på huvudkontoret

Hashtagen #RIPTwitter trendade, och i mängder av tweets har nu arbetslösa Twitter-anställda tagit farväl av sin gamla arbetsplats. Samtidigt projicerades en lång rad förolämpningar mot Elon Musk på huvudkontoret i San Fransisco.

Två exempel på farväl-tweets. Foto: Faksimil

Många har också undrat: När nu tusentals anställda sparkats eller lämnat under Elon Musks intensiva veckor som chef, finns det tillräckligt med människor kvar som kan säkerställa att plattformen fungerar?

Eller ligger Twitter hostande på dödsbädden?

Björn Regnell, professor i mjukvaruutveckling på Lunds tekniska högskola menar att det inte är en helt orimlig farhåga.

Se videon ovan för vår genomgång av Twitters framtid!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.