Postnords huvudkontor i Solna. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ny brakförlust för Postnord

Uppdaterad
Publicerad

Den statskontrollerade svensk-danska paket- och brevleverantören Postnord redovisar en brakförlust för årets andra kvartal på 912 miljoner kronor före skatt. Det kan jämföras med förlusten före skatt på 293 miljoner kronor ett år tidigare.

För den kristyngda danska verksamheten blev rörelseförlusten nästan 1,1 miljarder kronor och rensat för vad Postnord kallar jämförelsestörande poster blev rörelseresultatet en vinst på 68 miljoner kronor mot förlusten på 4 miljoner ett år tidigare.

Nettoomsättningen ökade till 9,5 miljarder kronor, upp från 9,1 miljarder ett år tidigare.

Under andra kvartalet godkände bland annat EU ett statligt stöd på 1,5 miljarder kronor för att täcka upp för förluster i den danska posttjänsten.

Paketvolymerna ökar fortsatt kraftigt, upp med 17 procent under kvartalet, medan brevvolymerna sjunker med 7 procent.

”Koncernens resultat påverkas kraftigt av förlusterna i Danmark under omställningen och att det svenska bolaget har ökade kostnader för att säkerställa hög leveranskvalité”, skriver vd Håkan Ericsson i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poststrulet

Mer i ämnet