• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Pricerunner: Priset på var fjärde produkt smyghöjs innan Black Friday

Publicerad

Under Black Friday är det många shoppingsugna svenskar som ger sig ut med sikte att fynda varor. Men är priserna verkligen mycket lägre?

– Vid nästan var fjärde produkt smyghöjer affärerna priserna under hösten för att sen sänka priset, säger Nicklas Storåkers, verkställande direktör på Pricerunner.

Trots att coronapandemin sätter begränsningar för de fysiska butikerna är det fortfarande många som väljer att shoppa under Black Friday på nätet med målet att handla varor till ett mycket lägre pris. Men enligt jämförelsesidan Pricerunner måste man se upp så man inte blir lurad.

– Man jämför ganska ofta med tillverkarens rekommenderade pris även om det rekommenderade sällan gäller, säger Nicklas Storåkers, verkställande direktör på Pricerunner.

Hör tipsen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.