Regeringen, med civilminister Ardalan Shekarabi (S), inför vinsttak för omsorgen. Foto: TT

Regeringen går vidare med vinstbegränsning

Uppdaterad
Publicerad

Trots att en majoritet av riksdagen kommer att rösta emot går regeringen vidare med förslaget om att begränsa vinster för företag i välfärdssektorn.

Regeringen struntar i oppositionens motstånd och går vidare med förslaget om att begränsa vinster i välfärden. I en debattartikel i Aftonbladet skriver civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson att de nu lägger fram förslaget på riskdagens bord.

”Samtidigt som vinstjakten ska stoppas ska vi värna valfriheten och mångfalden i välfärden. Seriösa välfärdsverksamheter som återinvesterar i verksamheten kommer att kunna vara kvar. Men vinst som incitament hör inte hemma i välfärdssektorn”, skriver de bland annat.

Förslaget har inte majoritet i riksdagen eftersom både allianspartierna och Sverigedemokraterna har sagt att de kommer rösta emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.