Polisens bombtekniker i Vallentuna centrum. En detonation inträffade i närheten av en restaurang i Vallentuna centrum norr om Stockholm tidigt på onsdagsmorgonen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Explosion vid restaurang i Vallentuna centrum

Uppdaterad
Publicerad

Någonting har exploderat i närheten av kommunhuset i Vallentuna centrum. Branden är släckt och polisens bombtekniker är på väg till platsen.

– Vi jobbar aktivt, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisen presstalesperson.

Explosionen inträffade klockan 04.48 på onsdagsmorgonen i anslutning till en restaurang i Vallentuna centrum. Ett område runt Tuna torg är avspärrat, samt ingångar till kommunhuset, kulturhuset och ett garage.

Det är oklart vad som har skadats i explosionen, men ingen person ska vara skadad.

– Vi bedömer det som mindre egendomsskador, någon ruta har gått sönder, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisens presstalesperson.

En förundersökning är inledd om allmänfarlig ödeläggelse, ingen är i nuläget gripen. Polisen kommer att knacka dörr och gå igenom eventuella övervakningskameror i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.