Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. Foto: Henrik Montgomery / TT

Facket Vision går med i las-avtalet

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Vision ansluter sig till las-överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK, rapporterar Ekot.

Vision vill undvika lagförslaget om förändringar i svensk arbetsrätt som presenterades i juni som de menar innebär försämringar i anställningsskyddet. Orsaken till att förbundet nu beslutat sig för att stödja avtalet är att man hoppas att det ska ge bättre stöd till kompetensutveckling för medlemmarna.

– I tider av förändringar på din arbetsplats, om det blir arbetsbrist till exempel, då får du ekonomiskt stöd, du får möjlighet att kompetensutveckla dig och stöd i att komma vidare till nästa jobb. Det här är saker som vi vet är viktiga för Visions medlemmar, säger förbundsordförande Veronica Magnusson till Ekot.

Förutom tjänstemännen i PTK är Kommunal och IF Metall med i las-överenskommelsen sedan tidigare.

Fackförbundet Vision

Vision är en facklig organisation för offentligt och privat anställda med anknytning till kommun, region och kyrka. Förbundet hette fram till 2011 SKTF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.