Foto: Kimmo Brandt/TT

Finland inför nya restriktioner för resor till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen i Finland inför nya restriktioner mot Sverige samt Norge och Estland. Från och med måndag tillåts enbart arbetsresor till de tre länderna, skriver Ilta Sanomat.

– Myndigheterna är övertygade om att Finland kommer att drabbas av en andra våg, säger SVT:s Finlandskorrespondent Hasse Svens.

Det är det försämrade coronaläget i Sverige, med fler än 25 nya coronasmittade per 100 000 invånare, som gör att Finland beslutat att endast tillåta arbetspendling mellan länderna.

Svenskar får alltså inte längre göra fritidsresor till Finland. Finländare som rest till Sverige uppmanas att sätta sig i frivillig karantän vid hemkomsten och testa sig för covid-19.

– Myndigheterna har rekommenderat finländarna att använda munskydd inte bara i kollektivtrafiken som tidigare, utan också i skolor, på biografer, teatrar, idrottsevenemang och så vidare, säger SVT:s Finlandskorrespondent Hasse Svens.

Resenärer anländer till Helsingfors flygplats Vantaa. Foto: KIMMO BRANDT/TT

Även Estland och Norge bedöms ha för hög smittspridning och omfattas av de nya restriktionerna, skriver den finska regeringen i ett pressmeddelande.

De nya reglerna träder i kraft på måndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer