Tre män åtalas misstänka för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja söder om Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

Fler analyser väntar efter gruppvåldtäkt i Fittja

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har hittills åtalats misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i ett trapphus i Fittja i Botkyrka förra sommaren. Men fler kan komma att ställas inför rätta, då ytterligare 37 prover från brottsplatsen väntar på att analyseras hos Nationellt forensiskt centrum (NFC), skriver Metro.

Hittas DNA kommer man att göra en ny bedömning huruvida det förändrar bevisläget mot de aktuella personerna, enligt åklagaren Markus Hankkio.

– Man kan återuppta förundersökningen, personer kan komma att höras igen och sedan får man bedöma om bevisningen räcker för att väcka åtal, säger han till tidningen.

Analyserna har fördröjts på grund av hög arbetsbelastning på NFC.

Rättegång inledd

I dag inleds rättegången mot de tre män som står åtalade för misstänkt grov våldtäkt och de två män som är åtalade för medhjälp. De har enligt åtalet bidragit till det numerära övertaget gentemot kvinnan genom att ”skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon”.

Enligt åtalet har kvinnan misshandlats svårt i samband med våldtäkterna, bland annat ska hennes huvud ha slagits mot en trappa. Kvinnan har berättat att hon våldtogs i flera timmar och att många fler än de nu åtalade männen varit inblandade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet