Annika Strandhäll avgår som socialförsäkringsminister Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Flera reaktioner på Strandhälls avgång

Uppdaterad
Publicerad

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll meddelade idag att hon lämnar regeringen efter hennes sambos plötsliga död. Från flera politiska håll kommer nu reaktioner på beslutet. ”Mina varmaste tankar går till Annika Strandhäll” skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor på Twitter.

Strandhäll berättade idag för Dagens Nyheter att hon inom kort kommer lämna regeringen för att ägna sig åt sin familj. Annie Lööf (C) skriver på Twitter att hennes tankar går till Strandhäll och hennes familj.

”Så fruktansvärt sorgligt att förlora sin livskamrat och barnen sin pappa. Jag hoppas ni kan hitta lugn, ro och tid för varandra framåt.” skriver Lööf.

Sverigedemokraternas Paula Bieler skriver att trots de ofta är på olika sidor i debatter så vill hon uttrycka sitt djupaste deltagande till Strandhäll.

”En förlust”
Från egna partiets håll skriver Socialdemokraterna på Twitter att de är stolta över Strandhälls arbete som minister. Tidigare kultur- och civilminister Marita Ulvskog (S) skriver att det är en förlust för svensk politik att Strandhäll avgår och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallar henne ”en stark och modig politiker”.

Annika Strandhäll tackar på sin Facebooksida för det stöd hon fått.

”Jag vill tacka för den värme och omtanke som så många uttryckt den senaste tiden på olika sätt. Det är verkligen betydelsefullt.” skriver hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) avgår. Foto: Erik Simander/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer