Många migranter dog på Medelhavet i helgen. Kropparna fördes till Italien. Foto: TT

FN: 64 migranter befaras ha dött på Medelhavet i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter har kommit om antalet personer som först var ombord på den gummibåt som sjönk på Medelhavet i helgen. Trots att den italienska kustbevakningen hann rädda närmare 90 personer, befaras 64 personer redan ha drunknat innan de hunnit fram.

I lördags räddade den italienska kustbevakningen 86 personer från att drunkna på Medelhavet. Dessa hade varit ombord på en sjunkande gummibåt som färdats från Libyen.

Nu har det kommit uppgifter till FN om att alla ombord inte räddades, utan att 64 personer befaras ha dött efter att båten sjönk, skriver nyhetsbyrån AP.

Överlevande har i intervjuer med migrationsorganisationen The International Organization for Migration berättat att när gummibåten först lämnade Libyen var det 150 personer ombord.

Att fler personer ska ha varit ombord på gummibåten är något som flera hjälporganisationer redan har befarat. Enligt AP lyckades inte den italienska kustbevakningen hitta fler överlevande, eller kroppar, trots ytterligare sökningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer